Elustiil

Looduslik deodorant vs antiperspirant

Looduslik deodorant

Deodorant on enamike inimeste igapäeva isikliku hügieeni rutiinis oluline osa, vahet pole kas tegeled spordiga või mitte. Paljud supermarketis müüdavad deodorandid sisaldavad aga kemikaale, mis põhjustavad nahaärritusi või isegi tervisehäireid. Selle probleemi lahenduseks on looduslik deodorant.
Selles blogipostituses selgitamegi miks peaksid sa oma tavalise deodorandi loodusliku vastu välja vahetama.

Peamine põhjus vahetamiseks on see, et sinu keha peaks kindlasti higistama! Higistamine aitab reguleerida kehatemperatuuri ning eraldada organismi kogunenud mürke.
Kas teadsid, et traditsioonilised deodorandid võivad ummistada poore ning raskendada kehal higistamist? Looduslikud deodorandid aitavad vältida aga ebameeldiva higilõhna teket, säilitades keha bakteriaalse tasakaalu.

Kui me võrdleme tavalist ja looduslikku deodoranti, siis naturaalsed koostisosad on kindlasti paremad ja kehasõbralikumad. Kas oled näiteks kunagi tootesildilt lugenud, mis sinu deodorant sisaldab? Tihti on seal pikk ja arusaamatu list päris hirmutavate nimedega ainetest. Ja sa kannad seda kõike üks kuni mitu korda päevas enda keha kõige suuremale organile- nahale. Teaduslikult on tõestatud, et ligi 85% nahale kantavatest ainetest imendub ka sinu organismi ning mõjutab seeläbi selle toimimist.

Näiteks üheks ohtlikuks kemikaaliks, mida tavalised deodorandid ja antiperspirandid sisaldavad, on alumiinium. Need silmaga nähtamatud kahjulikud osakesed kogunevad su nahale ning segunevad keha loomulike bakteritega, seeläbi võivad nad higilõhna aga veelgi hullemaks teha. Lisaks sellele, imendub alumiinium läbi naha pooride ka sinu verre!
Kaenlaaluste kaudu imenduvad mürgid eriti hästi, sest raseerides tekivad nahale mikro kriimud.
Samuti tekitavad mürgised kemikaalid riietele plekke, mis näevad eriti ebameeldivad välja.

Kahjuks ei ole meie organismile ohtlike keemiliste koostisainete kasutamine nahahooldus- ja kosmeetikatoodetes otseselt keelatud ega rangelt reguleeritud. Aga näiteks Euroopa toiduohutusamet on välja toonud teatud potentsiaalselt ohtlike ainete (nende hulgas ka alumiiniumsoolade) piirnormid, mida ei tohiks toodetes ületada. Tegelikkuses peame aga ise tähelepanelikud olema!

Looduslik deodorant aitab kaasa ka sinu paremale tervisele. Naturaalsed koostisosad vähendavad nahaprobleemide tõenäosust ja kuna poorid ei ummistu siis on reaalne, et higilõhna ei teki ka siis kui oled unustanud deodoranti kasutada. Kui nahk pole ärritatud siis ei ole ka raseerimine valulik ja ei teki ebameeldivaid punaseid punnikesi.

Nüüd kus sa tead miks looduslik deodorant on parem, on veel oluline teada kuidas teha parimal viisil deodorandi vahetust. Esmalt peaks olema mõned päevad ilma deodorandita ning vajadusel kasutama kaenlaalusel nahal eeterlikke õlisid. Paari päeva pärast saadki hakata kasutama looduslikku deodoranti, kui nahk on harjunud ilma igapäevase mürgitamiseta elama. Võid proovida ka erinevaid tooteid, sest iga inimene on erinev ja kõik asjad ei sobi igaühele. Deodorandi vahetuse ajal on mõistlik kanda naturaalsest materjalist riideid.

Ökomoni e-poes on meil eraldi kategooria, kus on erinevad looduslikud deodorandid – nii pulga kujul, kreemdeodorandid, roll-on deodorandid ning sprei variandid.
Näiteks leiab meie tootevalikust Eesti looduskosmeetika brändi Kokos magneesiumiga looduslikud deodorandid ning Bonobo looduskosmeetika brändi looduslikud deodorant-kreemid.

Meie valikust leiad ka ülitõhusad Signe Seebid kristalldeodorandid, mis on sreipudelites. Neid on erinevate lõhnadega nii naistele kui meestele.

Meie Ökomoni e-poes on saadaval ka ülipopulaarne Nuud deodorant. See on patenteeritud koostisega, väga efektiivne kreemdeodorant, mis on ohutu nii meie organismile kui keskkonnale. Nuud deodorant toimib pärast ühekordset kasutamist lausa 3-7 päeva! Väikesest 15ml tuubist jagub toodet keskmiselt 6-8 nädalaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga